بیشتر بخوانید
اگر شما هم در مسیر حرفهای خود، به هر دلیلی فاصله انتشار علمی (Publication Gap) داشتهاید، احتمالا با این دغدغه مواجه شدهاید که چگونه باید آن را برای کارفرمایان یا ارزیابان علمی توضیح داد. این…
آیا هوش مصنوعی واقعا میتواند زندگی ما را بهبود بخشد؟ این سؤالی است که ذهن بسیاری از افراد، از کارشناسان حوزه فناوری گرفته تا مردم عادی، را درگیر کرده است. بر اساس یک پژوهش تازه…
در دنیای زیستشناسی سلولی، همواره کشفهای جدیدی در حال رخ دادن است که میتواند نگاه ما به عملکرد بدن انسان را تغییر دهد. یکی از این کشفهای شگفتانگیز، انتقال میتوکندری بین سلولها است؛ فرآیندی که…
آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چگونه میتوان در ابعادی بسیار کوچک، هزاران نورون و سیناپس را بهطور دقیق نقشهبرداری و فعالیتشان را اندازهگیری کرد؟ در جدیدترین پژوهش، محققان موفق شدهاند بزرگترین نقشه مغزی…
بانداژ ایمنی زخم نقش حیاتی در جلوگیری از گسترش باکتریهای مضر و عوامل خارجی در محل جراحت دارد. طبق تحقیقات انجامشده روی موشها، سلولهای سفید خونی موسوم به نوتروفیلها، یک حلقه پروتئینی چسبناک در اطراف…
آیا تا به حال فکر کردهاید چرا فراموشی خاطرات اوایل کودکی رخ میدهد، درحالیکه تحقیقات علمی نشان میدهد نوزادان حتی از یکسالگی توانایی ایجاد خاطره دارند؟ نتایج جدیدی که در مجلهی معتبر ساینس (Science) منتشر…
شرکت سوئیسی Roche در گزارش مالی ژانویه 2025 خود اعلام کرد که در حال انجام یک «سازماندهی اساسی» در شرکت زیرمجموعه ژندرمانی خود، یعنی Spark Therapeutics است. این بازسازی در پی بازنگریهای استراتژیک در نیمه…
امروزه پیشبینی عود هپاتوسلولار کارسینوما یا HCC که نوعی سرطان کبد است، آن هم پس از جراحی، یکی از چالشهای مهم در حوزه درمان سرطان محسوب میشود. با توجه به آمار بالای مرگومیر ناشی از…
پیری مغز بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای سلامتی در دنیای امروز مطرح است. پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که فرایند پیری مغز تنها به سن یا سبک زندگی وابسته نیست، بلکه عوامل ژنتیکی نیز نقش بسیار…
بر اساس مطالعهای جدید که در مجلۀ Nature Human Behaviour منتشر شده، اندازه گروه پژوهشی نه تنها در نرخ ماندگاری دانشجویان دکتری در فضای آکادمیک مؤثر است، بلکه بر تعداد استنادها و احتمال موفقیتهای بعدی…