بیوتکنولوژی صدها سال بشریت رو همراهی کرد و طی دهه های اخیر با تکامل یافتن و پیدا کردن جایگاهش به عنوان یک علم، نشون داد که قادر هست تقریبا همه ی بخش های زندگی انسان ها رو تحت تاثیر قرار بده. اهمیتِ این حوزه با ظهور ویروس کرونا، بیشتر از قبل به اجتماع جهانی ثابت شد، به طوری که امروز با قاطعیت بیشتری می تونیم بگیم که عصر حاضر، عصر بیوتکنولوژی هست.

نه تنها در حوزه های پزشکی و دارویی بلکه تمام مشکلات و نیازهای اساسی انسان ها در حوزه های مختلفی از جمله کشــاورزی، غـــذا، محیـــط زیســت و… با کمک بیوتکنولوژی می تونن برطرف بشن. دنیا این رو پذیرفته و خوشبختانه اجتماع علمی و سیاسی در ایران هم بهتر از قبل اهمیت این موضوع رو درک کردن.

درسته… موانع زیادی در این مسیر وجود دارن، از جمله کمبود امکانات و نبود منابع کافیِ مالی. اما مهم ترین مانع عدم داشتن استراتژی و تصمیم گیری صحیح پیرامون قدم هایی هست که به عنوان بیوتکنولوژیست برمی داریم. یادمون نره که رسالتِ بیوتکنولوژی ورود به صنعت و تولید هست. پس برای موفقیت در این مسیر خوبه که هر پروژه و اقدامی رو به قصد رسیدن به یک محصول که مورد نیاز کشور هست انجام بدیم.

“البته با در نظر گرفتن بازار اون محصول و رقبا”

اگر هدف شما از بیوتکنولوژی ریسرچ و چاپ مقاله باشه، شاید این رشته در ایرانِ امروز شما رو یکم ناامید و دلسرد کنه. چرا؟ چون بیوتکنولوژی یک رشته ی گران قیمت هست و برای چنین پروژه هایی نیاز به امکاناتی دارین که شاید در تمام دانشگاه های کشور فراهم نباشه. پس چیکار کنیم؟؟؟

مطالعه بیشتر:  سلول‌های بنیادی، کلید طلایی در علم پزشکی

از ایران بریم یا اهدافمون رو چند سال به تعویق بندازیم تا از لحاظ مالی توانمندتر بشیم؟ به نظر من موندن در ایران می تونه در کنار تمامی مشکلات، جذابیت های خودش رو هم داشته باشه. باور نمیکنین؟ اینجا بکرترین فضا رو برای تحقق ایده هامون در گرایشات مختلف بیوتکنولوژی داره. با داشتن یک ایده ی تولیدی منحصر به فرد و یک برنامه ریزی منظم و دقیق، در طی فقط ۵ سال می تونین به درآمد میلیاردی از این رشته برسید. چنین شرایطی در خارج از کشور شاید به این راحتی ها برای شما فراهم نباشه.

“البته اونجا هم مزیت های خودش رو داره”

برای رسیدن به چنین موقعیتی صرفا تمرکز بر دروس دانشگاهی کمک کننده نیست. مطالعات شما در تایم خارج از دانشگاه، آنالیز کردن رفتار کمپانی های موفق هم در ایران و هم خارج از ایران، در کنار افزایش سواد مدیریتـــی و اقتصـــادی لازمه ی رسیـــدن به چنیــن جایگاهی هست. یادمون نره که عصر بیوتکنولوژی به این زودی ها تموم نمیشه و زندگی بشریت بهش وابسته ست. پس به جای منفی نگری و ناامیدی، از همین لحظه برای به دست آوردن موقعیتِ مد نظرت برنامه ریزی و تلاش کن.

چقدر این نوشته برات مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین رتبه 5 / 5. تعداد رای: 2

هنوز امتیازی ثبت نشده، اولین نفر باشید.

دسته بندی شده در: